Monday, March 30, 2009

PhotoFunia

3 komeng
Pirates Of Caribbean 5
Wanted neh. 50 sen.

Bagi mereka yg xpndai edit gmbar or malas nk mengedit, sini aku nk share satu website yg tlong editkan gmbar tuk korang.

http://www.photofunia.com/

Tapi aku ase ramai da tau pasal website ni, papepon aku tetap nk share gak. Dia ade byk gmbar tuk korang pilih n matching dgn gmbar yg korg ade. So layan...~~~

Saturday, March 28, 2009

Perokok Lebih Hina Daripada Lembu

0 komeng

KOTA BHARU 27 Mac - Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata umat Islam yang cuba menonjolkan keislaman mereka melalui pakaian jubah dan ketayap tetapi menghisap rokok adalah lebih hina daripada lembu.

Nik Abdul Aziz yang juga Mursyidul Am Pas berkata, amalan menghisap rokok dikeji kerana diharamkan oleh agama dan doktor kerana ia memudaratkan kesihatan.

Contohnya, lembu yang berak di tengah jalan tidak boleh diambil tindakan undang-undang kerana tidak mempunyai otak dan fikiran. Tetapi manusia yang mempunyai otak sanggup melakukan perbuatan yang menyalahi agama dan kesihatan, apatah lagi dalam keadaan berpakaian melambangkan Islam (kopiah atau berjubah).

"Maka, mereka yang melakukan perbuatan (menghisap rokok) itu dianggap lebih hina daripada lembu," katanya ketika menyampaikan kuliah Jumaat di Dataran Ilmu di sini hari ini.

Nik Abdul Aziz berkata, ada antara umat Islam yang mencuri-curi menghisap rokok di serambi masjid sambil bersembang sementara menunaikan solat.

Beliau mengingatkan umat Islam supaya menghentikan amalan yang dianggap jijik dan tidak berdisiplin itu. — BERNAMA


Gempar Bumi Di Jerantut

0 komeng
JERANTUT 27 Mac - Penduduk di beberapa kawasan di Jerantut gempar apabila dikejutkan oleh gegaran yang berpunca daripada kejadian gempa bumi pagi ini.

Rata-rata mereka yang ditemui tidak menyangka gegaran yang berlaku pukul 9.46 pagi itu berpunca daripada gempa bumi di kawasan tersebut.

Gempa bumi yang dilaporkan berlaku itu membabitkan beberapa kawasan di Jerantut, antaranya Sungai Terkam Getah, Terkam Utara dan Kota Gelanggi.

Seorang kerani di Pejabat Pos Mini Terkam Utara, Ili Khairunnisa Mohd. Rashid, 22, memberitahu, ketika kejadian, dia sedang sibuk melayan beberapa orang pelanggan di pejabat pos berkenaan.

"Tiba-tiba saya terasa gegaran ketika menguruskan pembayaran bil seorang pelanggan. Gegaran kecil itu menyebabkan saya rasa pening," katanya.

Berikutan gegaran tersebut, katanya, berlaku sedikit kekecohan di kalangan pelanggan di dalam pejabat pos berkenaan.

"Saya pada mulanya menyangka gegaran itu disebabkan dentuman barang yang terjatuh dari dewan Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) bersebelahan dengan Pejabat Pos Mini berkenaan.

Menurut Jabatan Meteorologi, gempa bumi yang berlaku itu berukuran 3.0 Richter dan berpusat di latitud 3.8 utara dan longitud 102.4 timur iaitu terletak 65 kilometer dari timur laut Bentong dan gegaran lemah itu dirasai di sekitar daerah Jerantut.


Thursday, March 26, 2009

New Band : Payung Hujan

16 komeng
Perhatian kpd semua membe2 aku. Sini aku nk show sumting r. Dlm letih2 aku wat keje, tibe2 dtg plak idea bodoh ni. Kat sini aku nk show skit band yg baru aku tubuh smlm. Details dia :


Name band : Payung Hujan
Stat tubuh : Smlm
Genre : Rock kapak
Fans : Kipasusamati & XerCra
Album : On de way
Lagu tip-top : Seekor Kumbang Digurun Tok Jembal

Ni band aku nye logoAce Lanun (Vocalist)
Megahacker (Gitarist)Chief (Bassist)Boss-Naq (Drummer)n last aku.. De Hawk (Keyboardist)


So kpd membe2 aku yg de blog. Wat r band korg yek! hehe. just 4 fun!
Chow!

p/s: edit gune paint, sbb tu xlawa. wakaka

Wednesday, March 25, 2009

Perhatian : Bowling Kalah Bayar?!

0 komeng
Hahaha. ntah betul ke x tajuk tu. Tp tu la yg mgkin berlaku esok. ade bran??
Butiran tentang event ngarut ni :

Lokasi : Diman Superbowl, Stadium Sultan Mizan
Masa : 10.00 pagi - 12.00 tghari
Hari : Khamis (26 Mac 2009)

Yg konpem pegi :
1. Hasnul
2. Zul
3. Aku
4. Naqib
5. Joe

Tu yg aku rase konpem pegi r. So sape2 yg nk join, dtg je r. Mayb kalah xkene bayar kut. Saje je tu wat gimix sket.

Tuesday, March 24, 2009

Top Indon

0 komeng
Top 10 Lagu Indon:
1. Nidji - Biarlah
2. Shanty - Unbreakable
3. D'masiv - Tak Bisa Hidup Tanpamu
4. The Rock - Munajat Cinta
5. T2 - Ok
6. Bondan & Fade 2 Black - Kroncong Protol
7. Tiket - Walau Jarak Memisah
8. Cassanova - Jika Saja Bisa
9. Julian Cely & Terry - Tentang Kita
10. Letto - Permintaan Hati

Aku da letak link tuk setiap lagu. Korang leh donlod dgn aman ye. Enjoy~~

Monday, March 23, 2009

YouTube : Kena Sembelih

2 komeng
Brani tgk ke? kalu xbrani, xyah la ye. Untuk 30 tahun ke atas je. Sekian.

Sunday, March 22, 2009

Tottenham 1-0 Chelsea

0 komeng
Modric 50'

Friday, March 20, 2009

The Titans - Tanpamu

0 komeng
Bagi yg xde lagi lagu ni. Sile la donlod ye. A nice song 2 hear.

Download Here:
The Titans - Tanpamu

Lirik:

Ku coba 'tuk tetap berpijak
Dibumi yang tak bertepi
Tak kan menangis disini
Tempatku mungkin kan terganti
Namun mimpiku kan tetap menanti

Reff :
Ku kan pergi jauh
Bawa cintaku
Tanpa hadirmu disisiku
Kuberharap bintang
Datang temani langkahku
Dalam sepi

Mungkin tak akan ada lagi
Bayangmu dalam hatiku
Yang kan temani hidupku
Namun kau slalu hiasi mimpiku
Walau aku tak menanti disini

YouTube : Sad Video Clip

0 komeng
Layan je.. hehehe

Thursday, March 19, 2009

Bowling Comtech 09'

4 komeng
Tahniah kpd pengarah program, Ding Dang sbb brjaya membuat program ni. Boleh kate sume org berpuas ati la. Xpenah aku men bowling ramai2 mcm pagi td. Sronok gile rase. Walopon tujuan sbenar men utk menang, tp kiteorg lebih kpd suke2. Mayb ni last program tuk sem ni. So kite tggu sem dpn la kalu de bowling ag.

Yg pasti team aku menang! dgn jaringan total 907.
aku dapat score:
1st game = 117
2nd game = 140
total = 257

Rekod terbaik peribadi stakat ni la. haha. K, aku da upload skit gmbir. Tgk la ye.

Team menang. Aku, Zul, Chip & Tina

Chip, Zul, Hasnul & Boss

Tina, Ain, Bell & Ecah


Futsal Piala NC 3

0 komeng
Syukur alhamdulillah, aritu menang time play-off.

Comtech 2-0 Poseso Jr
Comtech 2-1 Ola-Ole FC


Pastu smlm kiteorg terpakse akur. Kalah di pusingan suku akhir

Comtech 0-1 Aqua FC

Game smlm mmg xjd. Sume org men lam rate 50%. Susah nk cari gol. So harap Piala NC taun dpn kite dpt g jauh la. Aku nk buat sumting utk team Comtech. Korang tggu la. hehehe

Monday, March 16, 2009

Road to Bowling Comtech 09'

0 komeng
Pertandingan Bowling Comtech da dekat. Tggal bape ari je lagi. So td atas desakan Zul, kiteorg trun la training. Pergh! smangat gile kan. haha.

Mule2 tuk 1st game, mmg sume org bola masuk longkang aje. Dah lame xmen. So xpe r, lum panas ag. Then tuk 2nd game baru sume menyerlah. Sbb sume markah atas 100. Pluang utk menang tu da ade dah. haha. So kpd dak2 taun 1 & 3 IT. Lu tggu! wahaha.

Boss, Zul & Topek. Aku & Musang tiada lam gmbar.

Tensen utk 1st game sbb kene tegur pasal 'frame'. :D

Mr. Pres dgn gaya helang beliau. Katanya blaja dr nenek moyang.

Muke brubah stelah berjaya mendapat double longkang.

Bertunang : Kakak ke-3 Zikri

5 komeng
Ni lah kakak ke-3 Zikri. Da bertunang da pon. Nnti esok luse kawin la tu. Doa kan begitu yek. Lepas ni turn Zikri la plak. Da ade calon ke? Wakaka. Kalu xde tu cepat2 la cari ye. De rezeki, abis blajar terus kawin kan.

Suasana majlis pertunangan

Muke tukang basuh pinggan n periuk. :D

Lee Chong Wei Juara Terbuka Swiss

2 komeng
DATUK Lee Chong Wei akhirnya menamatkan badi kekalahannya kepada Lin Dan apabila menewaskan pemain China itu 21-16, 21-16 untuk menjuarai Terbuka Switzerland, semalam.

Kejayaan manis pemain nombor satu dunia itu bukan sahaja berjaya menebus kekalahannya kepada pemain nombor dua dunia itu pada perlawanan akhir Sukan Olimpik Beijing 2008 malah Terbuka China 2008 dan Seluruh England 2009 minggu lalu. Turut muncul juara semalam adalah pasangan Koo Kien Keat-Tan Boon Heong yang menewaskan beregu Denmark, Martias Boe-Carsten Mogensen 21-14, 21-18 untuk mengungguli acara beregu lelaki.

Utusan

Saturday, March 14, 2009

YouTube : Pondan Nyanyi

0 komeng
Td tgh2 syok bukak video kat utube, terjumpa la video ni. Memang lawak gile. huhu. Korang layan la ye. Jgn terikut suda~~ :D

Chelsea 1-0 Man City

0 komeng
Essien 18'

Thursday, March 12, 2009

~Mandi Laut~

6 komeng
Hajat nk mandi laut da beres. Smlm kiteorg da mandi. Peserta yg hadir lam 13 org. Tp yg mandi 6 org, yg lain tu duk tgk je...

Sbenarnye just rancang tuk dak2 laki, tp tetiba ada dak IT gurl lalu n diorg duduk skali, so majlis jd makin meriah ( tuk topek je kut :p). Si gurl neh duk bwak makanan.. yg tgh mandi tu xdpt nk makan r, yg xmandi je dpt makan. Ni yg mendatangkan lapar ni!! Tp xpe, geng2 mandi ni da telan air laut byk2, so leh cover lapar. wakaka. Ngan aku de skit je gmbir2. So nnti aku mintak ngan mustang, byk gmbar amik gune hp dia.

Fizi & Anep yg stat mandi dlu

Kaki anep kene gigit di ketamsungai, so dia nek ke darat utk mendptkan rawatn kecemasan. :D

Ni geng2 mandi, so kiteorg wangi ^o^

Futsal COMTECH?

0 komeng
Xabis2 ngan futsal. Wakaka. Ni just cadangan dr aku je. Ingat sem ni nk buat last futsal tuk ahli2 Comtech terutamanya tuk taun 3 yg mane diorg akan pergi dr UMT xlame lg. Sedih kan diorg. Lgpon diorg jgak yg mintak nk buat futsal skali lg. Mayb diorg xpuas ati sbb kalah time Pesta Sukan Comtech aritu. Hahaha...


Cadangan aku :
-Tournament xrasmi, wat suke-suki jek.
-Buat kat Jembal Futsal @ Sport Planet.
-Team Laki je.
-Taun 1,2 & 3.
-Main Liga.
-Hadiah? Mayb ade or xde (tgk atas korg r sudi byar bape..huhu).
-Kos ? Tong ramai2 r nnti.
-Waktu? Petang, murah nk sewa.
-Masa? Standard men 7-1-7.
-Hari? Ujung minggu r time free dr sume aktiviti.

De cadangan or bantahan?? Sile kemukakan di ruangan komen

Wednesday, March 11, 2009

Lifehouse - You and Me

0 komeng
Ni lagu omputih yg aku suke. Dr dlu smpai skrang. Dgr lagu ni xpenah jemu. So sape2 yg suke gak lagu ni bleh r jd membe lifehouse aku. wahaha.


Download here:
Lifehouse - You and Me

Lirik:
What day is it
And in what month
This clock never seemed so alive
I can't keep up
And I can't back down
I've been losing so much time

Cause it's you and me and all of the people
With nothing to do
Nothing to lose
And it's you and me and all of the people
And I don't know why
I can't keep my eyes off of you

All of the things that I want to say
Just aren't coming out right
I'm tripping inwards
You got my head spinning
I don't know where to go from here

Cause it's you and me and all of the people
With nothing to do
Nothing to prove
And it's you and me and all of the people
And I don't know why
I can't keep my eyes off of you

There's something about you now
I can't quite figure out
Everything she does is beautiful
Everything she does is right

You and me and all of the people
With nothing to do
Nothing to lose
And it's you and me and all of the people
And I don't know why
I can't keep my eyes off of you

You and me and all of the people
With nothing to do
Nothing to prove
And it's you and me and all of the people
And I don't know why
I can't keep my eyes off of you

What day is it
And in what month
This clock never seemed so alive

Futsal Piala NC 2

2 komeng
Lega skit hati ni, peluang utk g play-off cerah. Sbb slama 3 taun Comtech xdpt lepas pringkat kump Piala NC. Akhirnye pecah gak record busuk tu. haha..


So smlm team Comtech menang 1 n kalah 1. Result dia:

1st Game:
Comtech 1-2 Post Harvast
Musang 6'

2nd Game:
Slipar Putus 0-2 Comtech
Somak 4'
Kulop 10'

1st game : aku men 2-3 minit last, sbb aku xyakin ngan kaki aku ni. Walopon da g brurut, tp sakit masih ade. Kiteorg kalah sbb keeper rabun. huhu. Spatut nye leh menang game tu, tp rezeki lebih memihak kat team lawan.

2nd game : aku men full time atas desakan keeper gantian (Salman), sbb defense mase 1st game ancur. So aku men fully defense, xnek lgsung n just bg hantaran2 cantik sperti Beckham. wakakaka. So tuk 2nd game team kiteorg de improvement dr segi passing n set piece. Sbb tu menang bergaya. hahaha.

So kpd semua ahli2 kelab Comtech, arap pasni bg sokongan kat team Comtech kite yek. Semoga Piala NC kali ni kite dpt pergi ke FINAL. :D

Tuesday, March 10, 2009

Juventus 2-2 Chelsea (Champions League)

0 komeng
JUVENTUS 2-2 CHELSEA

Akhirnya Chelsea menang dgn agregat 2-3. Walaupon game agak slow, tp Chelsea men dgn baik. Ni aku de sedia video2 gol~~..


Iaquinta 19' (1-0)


Essien 45' (1-1)


A.D. Piero(P) 74' (2-1)


Drogba 83' (2-2)

Nk bersara.....

0 komeng
Letih da nk blajo2 ni... ase mcm nk brenti n terus cari keje.. hahaha.. tp kalu wat camtu dpt keje cikai2 jela....

+/- Bace la lagi..

coz sijil degree xde kan. papepon tggal lg 3 sem. harap bertahan je la diri ni....
then kpd kawan2, maaf la kalu keje aku slalu lambat antar... jd makin malas skrang.. sbb pe mls? sbb xtau pape, xtau cane nk buat.. dlm otak aku kosong~ ahaha. so korang just bersabar jela ngan aku yek~~ nnti kalu ase terdetik kat ati ni nk brubah, akan ku brusaha jd yg terbaek. Wajajajaa. Sekian..

Ressa Herlambang - Menyesal

0 komeng
Lagu mendayu2 dr Ressa. Xkenal pon dia ni. haha. Tp dgr lagu dia ni best gak. So donlod la kalu nk ye~~


Download here:
Ressa Herlambang - Menyesal

Lirik:

Semula Ku Tak Yakin
Kau Lakukan Ini Padaku
Meski Dihati Merasa
Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia

Reff:*


Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu

**


Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu

Back To Reff:* Dan **

Back To Reff:* Dan **

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu

Jikustik - Melupakanmu

0 komeng
Tgh2 surfing, jumpe lagu ni.. Dgr cam best gak. huhu. So kalu de korang nk dgr, donlod jela. Free je, xkene bayar pon.. layan~~~


Download here:
Jikustik Melupakanmu

Lirik:

Akhirnya ku buktikan
Dirimu bisa kutemukan
Walau mencari menunggu lama
Setiap keping kenangan
Kusimpan erat digenggaman
Terlindung dari badai dan hujan

Reff:
Sampai saat ini
Tak pernah terpikir
Melupakanmu
Di dalam hatiku
Ku tak pernah mau
Melupakanmu
Melupakanmu

Pandang lah malam bintang
Menjadi teman perjalanan
Saat mencari menunggu lama

Back to Reff:

Sampai saat ini
Tak pernah terpikir
Melupakanmu

Back to Reff: 2x

Sunday, March 8, 2009

Futsal Piala NC

3 komeng
Isnin @ Selase ni nk main dah. Tp smlm main futsal tetiba sliuh plak kaki. Pagi ni tgk kaki makin bgkak. Nk jln pon susah, mcm org cacat pon ade. hehe. Syukur alhamdulillah xpatah...


Malam ni hajat nk g urut kaki. Bg cepat sembuh. 1st time main utk Piala NC ni. Event futsal paling besar r kat UMT neh. So xnk r lepas pluang tuk main. Nk naikkan name kelab jugak. Biar kelab lain xpndang IT ni xpandai main bola. huhu. So to all membe, doakan aku cepat sembuh! haha.

Coventry City 0 - 2 Chelsea (FA Cup)

1 komeng
3 minggu bertugas, 5 kemenangan dan 3 gol dari Drogba. Tu ape yg Gus Hiddink telah buat. Amat mnarik sbb Drogba dah jmpa rentak dia balik. Dia dah dpt score n x main mcm awal musim. Arap Chelsea terus menang r lepas ni. Jadi juara FA n liga. huhu. Video gol disediakan..


Drogba 15'


Alex 73'

Saturday, March 7, 2009

Volcano High (2001)

4 komeng
Ni cite mengarut sket. Tp best r tgk sbb klakar. Efek dia pon cantik. Ni kisah sorg pelajar baru masuk skolah gile. Mcm skolah martial art r. Aku just jumpe link utk tgk on9 je, xjumpe link utk download. 6t kalu ade aku akan update ye.


Watch on9 here:
Part1
Part2
Part3

Friday, March 6, 2009

Kangen Band - Tentang Aku, Kau & Dia

0 komeng
Membe aku kate lagu ni best utk dilayan... Bagi aku ok la, 4/5. Kalu korang nk dgr, donlod kan aje ye..


Download here:
Kangen Band - Tentang Aku, Kau & Dia

Lirik:

Selayaknya engkau tahu
Betapa ku mencintaimu
Kau tenangkanku dari mimpi burukku

Selayaknya kau mengerti
Betapa engkau ku kagumi
Kau telah tinggal di dalam palung hati

Betapa hancur hatiku
Melihat engkau bersamanya
Namun ku mencoba tuk tegar menghadapinya

Jangan kau menangis lagi
Tak sanggup aku melihatnya
Sekarang kau pilih diriku atau dirinya

Reff:
Kau tuliskan cerita tentang engkau dan dia
Yang membuat hatiku semakin terluka
Sudah usai sudah cerita engkau dan aku
Ku anggap sebagai bingkisan kalbu

Ku tulis cerita tentang aku dan dia
Sehingga membuatmu terluka
Sudah usai sudah, jangan menangis lagi
Kurasa sampailah di sini

Repeat reff



Baby and Me (2008)

0 komeng
Nk tgk cite korea yg klakar? So ni cite yg aku bleh rekemenkan. Kisah seorg pelajar yg da ade anak?? Betul ke?


Nk tahu camne cite dia, tgk la secara on9 atau donlod aje ye..

Watch on9 here:
Baby and Me

Download here:
Baby and Me

Assalamualaikum Cinta

0 komeng
Sinetron baru. Ade org kate best. So kalu nk tau best ke x pegi la tgk kat tv nnti yek. Nk tgk on9 pegi la kat youtube. Byk ade situ. hahaha. Sini aku sedia dia nye OST jek. Sekian.


Download OST:
Numata - Raja Jatuh Cinta

Lirik:

Ku tak bisa berhenti
Untuk mencarimu
Walau kini yang ada
Kamu tak mau

Ku tak bisa berhenti
Untuk mencintaimu
Jangan tanyakan mengapa
Karna ku tak tahu

Reff:
Seribu wanita menggoda
Hanya kamu yang jadi ratu hatiku
Seribu kali kau hancurkan
Masih ada banyak waktu memaksamu

huuu, huuuu, raja sedang jatuh cinta kepadamu
huuu, huuuu, raja sedang jatuh cinta kepadamu

Ku tak bisa berhenti
Untuk memujamu
Dan aku takkan menyerah
Oh hanya kamu

Ku tak bisa berhenti
Untuk mengagumi
Jangan sia-siakan aku
Ku ingin kamu

Repeat reff




Thursday, March 5, 2009

Hujan - Muda

0 komeng
Nak download lagu ni? tekan la 'bace la lagi' ye.



Download here:
Hujan - Muda

Lirik:

Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Hoo..oo..

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya



Tuesday, March 3, 2009

Portsmouth 0-1 Chelsea

4 komeng
Gus Hiddink meneruskan kecemerlangannye dgn kemenangan ke-4 berturut-turut. Kali ni Drogba yg menjaringkan gol tunggal utk Chelsea. Aku xtgk game mlm td sbb lewat sgt. Tak larat aku nk tggu.. Ni aku sedia highlight utk game smlm.



Portsmouth 0-1 Chelsea
Drogba 79'

Majlis Asmaraloka Ketimuran

6 komeng

Topek & Priya

Berakhir nye dinner smlm, maka abis la tggungjwb aku sbgai pengarah program. Letih! mmg xlarat gile nk g kelas. Bukan xlarat sgt, tp letih tu wat jd malas nk g. haha. Papepon dinner smlm berjalan dgn lancar la jugak, walaupon ade cacat cela. Time aku berucap pon ntah pape. Melalut je kat depan. 1st time bg ucapan rasmi, mmg xpndai la. Pastu aku nk time kasih kat ajk n sume dak taun 2 IT. Korang r byk support dinner kali ni. Utk dak taun 3 IT, teruskan perjuangan korang. 6t da grad jgn lupe junior2 korang ni ye. Tu je. Sekian


Umar, Aku, VasanIlyas, Aku, Kumar

Related Posts with Thumbnails
 

GIRLSPT.COM - Free cursors