Saturday, June 26, 2010

Spain > 2nd Round

0 komeng
lol. jangan sedih. Y_Y

hah. lompat jgn xlompat.

Game mlm n pagi td :

10.00 mlm
Brazil 0-0 Portugal
Ivory Coast 3-0 North Korea

2.30 pagi
Switzerland 0-0 Honduras
Spain 2-1 Chile
David Villa 25'
Iniesta 37'
Millar 47'


Spain n Chile bermain cantik hanya 1st half je. 2nd half haram.
Mayb time 2nd half tu coach Chile bukak livescore n
tgk result game Swit ngan Honduras yang masih 0-0.
So perkiraan dorang, kalu kalah 2-1 still boleh pegi. Then main bertahan je.
Spain pon dgn gaye yg same, men pegang bola je.
Pastu paling kesian David Silva duk tunggu 5 minit utk masuk padang.
Bola x out. Jadi dia xleh masuk sampai la game abis. =.=
Xkesian lgsung kat membe. Dia nk masuk sentuh bola gak.
Buang jela bola. Bkn payah pon.

Utk game Brazil v Portugal.
Same gak. 2nd half boring.
1st half tu ok lagi la. Nilmar ade pluang nk gol.
Pastu fake Ronaldo yang bersusah payah nk lepas dr Lucio.
Lucio ni bkn stakat defend je sedap, drib bola smpai atas pon slambe je.
Pastu Brazil tumpul tanpa Elano n Kaka.
Nanti jumpe Chile, fan Brazil doa2 jela Sanchez tu patah kaki.
Dia sorang da ckup buat Spain huru-hara.


Aku suke gambar ni. hahaha



Tuesday, June 22, 2010

Spain 2-0 Honduras

0 komeng
Spain 2-0 Honduras
David Villa 17' 51'
Mamat ni hampir hat-trik.
Tp tibe2 plak penalti dia amik xmasuk. =.=
Down gile aku tgk. Baru berharap Spain ley menang besar.
Last2 dorang men slamat. Dapat 2 gol da ckup kut bg dorang.

Next game lawan Chile.
Lawan yang agak liat. Chile skrang da 6 mata.
Menang 2 game. 1-0 dgn Honduras. 1-0 juga dgn Switzerland.
Berharap dpt menang besar la nanti bile lwn Chile.
Pastu Switzerland menang tipis @ seri @ kalah terus dgn Honduras.

Susah gak laluan Spain neh.
Tu la, sape suh kalah awal2 =.=
Portugal gak sedap. Bantai Korea Utara 7-0.
Terus layak nk g pusingan ke-2.
Sbb mustahil Ivory Coast ley bantai Korea Utara lebih dr 7-0.
Kalu Drogba de kuasa, bley la kut.
Itu saje lah. Dah ngantuk. Tido!
Nite~

Wednesday, June 16, 2010

Spain v Switzerland

0 komeng

Lame dah menunggu team febret aku ni main.
Jeng jeng jeng...

Spain v Switzerland
10.00 PM
Durban
16 Jun 2010


Kalu nk tgk game2 sbelum ni, hanya German je yg menang besar.
Dorang blasah Australia 4-0. Australia dah la negara omputeh.
Tukar jd asia, pastu kene tibai ngan German.
Wat malu org asia jek. =.=

Selain German, Korea Selatan juga menang selesa 2-0
ke atas Greece. Holland juga menang 2-0 ke atas Denmark.
Bagi kump sengit yang bermain smlm.
Ivory Coast 0-0 Portugal. Brazil 2-1 Korea Utara.
Nasib ivory xelok sbb Drogba baru baik dr injured.
Dia masuk minit 70+ dan hampir2 nk jaringkan gol.
Nasib xdpt free kick je. Kalu x, sure gol da.

Team Korea Utara smlm mmg patut diberikan pujian.
Dorang bermain dgn baik skali. Walaupun kalah 2-1,
tp dorang amat2 menghargai 1 gol tersebut.
Kalu korang tgk lepas dorang score, sume gumbira mcm dah menang game.
Semangat tu yang kita nak apabila lawan pasukan pilihan.
Xmcm Australia. Kene ayam 4-0. (nasib ko la aus, kene maki di aku)

Utk game Spain mlm ni, aku harap sgt dorang menang besar.
3-0 pon jadik la. Nk bantai 4-0 tu payah gak sbb lawan bkn team cikai.
Kpd David Villa, baik ko hat-trik mlm ni.
Aku dah beli ko mahal2 n taruk ko jadi kapten.
Pls jgn hampakan aku. hehe.
Kemaruk McDonald's Fifa World Cup 2010.

ni ha David Villa kalu xkenal.

Tuesday, June 15, 2010

Surat utk Kaum Wanita

2 komeng
Sile klik gambar di bawah utk membaca.
Kalu xnk klik, bace je trus kalu bleh.

ok deal? hehe



sape xensem tp kaye? gurl ni sudi. haha


sumber : Oh! Tidak

Saturday, June 12, 2010

6ixth Sense - Yang Sempurnakanku

1 komeng

Video:
video

Lirik:

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

Friday, June 11, 2010

Berita Chelsea

0 komeng
Pemain2 yang keluar :

Ballack

  • Nama Penuh : Michael Ballack
  • Tarikh Lahir : 26 September 1976 (1976-09-26) (age 33)
  • Tempat Lahir : Gorlitz, Timur Jerman
  • Posisi : Tengah
  • Kelab yang berminat : Bayern Munich, Schalke 04

Belletti

  • Nama Penuh : Juliano Haus Belletti
  • Tarikh Lahir : 20 Jun 1976 (1976-06-20) (age 33)
  • Tempat Lahir : Cascavel, Brazil
  • Posisi : Bek Kanan, Tengah
  • Kelab yang berminat : Marseille

Joe Cole

  • Nama Penuh : Joseph John Cole
  • Tarikh Lahir : 8 November 1981 (1981-11-08) (age 28)
  • Tempat Lahir : London, England
  • Posisi : Tengah
  • Kelab yang berminat : Arsenal, Tottenham, Liverpool, Man Utd, Celtic

Stoch

  • Nama Penuh : Miroslav Stoch
  • Tarikh Lahir : 19 October 1989 (1989-10-19) (age 20)
  • Tempat Lahir : Nitra, Slovakia
  • Posisi : Sayap, Penyerang
  • Kelab yang berminat : Fenerbahce (Kontrak 4 tahun)

WE WILL MISS U ALL.
GOOD LUCK IN UR FUTURE FOOTBALL



Afrika World Cup 2010


England
  • Ashley Cole
  • Frank Lampard
  • John Terry
France
  • Nicolas Anelka
  • Florent Malouda
Ivory Coast
  • Didier Drogba
  • Salomon Kalou
Portugal
  • Deco
  • Ferreira
  • Carvalho
Serbia
  • Ivanovic

Drogba dah kembali berlatih.
Kemungkinan dia dapat bermain utk 1st game lawan Portugal.
Latest News

Wednesday, June 2, 2010

Kenapa Monyet Makan Pisang?

2 komeng

Perhatian:
Jangan sekali-kali menyimpan pisang dalam peti sejuk. Lepas baca anda semua pasti akan pandang tinggi pada buah pisang.

Pisang mengandungi 3 jenis gula semulajadi – sukrosa, fruktosa dan glukosa yang digabungkan dengan gentian. Pisang memberikan tenaga kepada manusia dengan kadar segera dan berterusan. Kajian yang telah dibuat menunjukkan bahawa 2 biji pisang mempunyai cukup tenaga untuk senaman selama 90 minit. Tidak hairanlah pisang dijadikan buah utama kepada atlit terkenal dunia. Bukan itu saja, malah pisang juga amat sesuai untuk mencegah dan merawat beberapa jenis penyakit, menjadikannya amat sesuai dalam pemakanan kita seharian.

Tekanan:
Merujuk kepada survey terbaru yang dijalankan oleh MIND terhadap pesakit-pesakit tekanan jiwa, kebanyakan daripada mereka kembali pulih selepas makan pisang. Ini kerana pisang mengandungi tryptophan, iaitu sejenis protin yang bertukar kepada serotonin dalam tubuh manusia, yang menyebabkan kita tenang, mengembalikan mud dan secara amnya membuatkan kita berasa gembira.

PMS:
Lupakan pil-pil hospital – makan sahaja pisang. Vitamin B6 yang terkandung mampu meneutralkan paras glukosa dalam darah, yang boleh mengembalikan mud anda.

Anemia:
Dengan kandungan zat besi yang tinggi, pisang mampu mengawal pertumbuhan hemoglobin dalam darah, yang secara tak langsung membantu dalam kes-kes anemia.

Tekanan Darah Tinggi:
Buah tropikal unik ini mengandungi kadar potassium yang tinggi – garam rendah, menjadikannya sempurna untuk menstabilkan tekanan darah.

Kuasa Minda:
Kajian dibuat terhadap 200 pelajar di sebuah sekolah di mana semasa peperiksaan dijalankan, mereka diberi makan pisang untuk sarapan, rehat, dan makan tengahari. Keputusannya, buah pisang yang mengandungi kadar potassium yang tinggi dapat membantu pembelajaran dengan menjadikan pelajar-pelajar itu lebih cekap (alert).

Penghadaman:
Gentian tinggi, jadikan pisang sebagai diet seharian anda pasti membantu menstabilkan tindakan usus kecil dan besar.

Keletihan:
Salah satu cara terbaik untuk mengurangkan keletihan ialah dengan membuat minuman pisang susu campur madu. Pisang bertindak menyejukkan perut dan dengan bantuan madu dapat membina semula kandungan gula dalam darah yang berkurangan akibat keletihan, manakala susu pula memperbetulkan sistem hidrasi semula anda.

Panas Jantung:
Pisang mempunyai kesan anti-asid semulajadi dalam badan. Oleh itu, jika anda menghadapi rasa panas di jantung, cuba makan pisang untuk pemulihan yang baik.

Demam Pagi:
Jadikan pisang sebagai snek setiap hari untuk membantu memelihara kadar gula dalam darah untuk mengelakkan demam pagi.

Gigitan Nyamuk:
Sebelum menggunakan krim gigitan serangga, cuba sapukan kawasan bekas gigitan nyamuk dengan lapisan dalam kulit pisang. Ramai yang telah berjaya mengatasi kegatalan akibat gigitan nyamuk dengan cara ini.

Saraf:
Pisang mengandungi kadar vitamin B yang tinggi yang dapat membantu menenangkan sistem saraf anda.

Obesiti dan Tekanan Kerja:
Kajian di Institut Psikologi di Austria mendapati tekanan kerja menjadi pemangkin kepada pengambilan makanan seperti coklat dan kerepek. Berdasarkan 5,000 pesakit hospital, kajian mendapati kebanyakan pesakit obes membuat kerja-kerja tekanan tinggi. Laporan juga menyatakan, untuk mengatasi masalah ini, kita perlu mengawal kadar gula dalam darah dengan mengambil makanan karbohidrat tinggi setiap 2 jam untuk mengekalkan kadar yang stabil. Makanlah pisang.

Ulser:
Pisang amat baik dalam pencegahan ulser kerana ia bersifat lembut dan tidak mencederakan organ dalaman kita. Ia juga bertindak sebagai peneutral lebihan asid serta mengurangkan kepedihan dengan bertindak menyaluti lapisan dinding perut kita.

Kawalan Suhu:
Ramai yang percaya bahawa dengan memakan pisang, ia dapat menurunkan suhu kedua-dua fizikal dan emosi kepada ibu-ibu mengandung. Di Thailand sebagai contoh, ibu mengandung mengambil pisang untuk memastikan bayi yang dilahirkan itu menjadi seorang yang penyabar (cool).

Seasonal Affective Disorder (SAD):
Penyakit ini merupakan simptom yang terjadi akibat daripada kurangnya pendedahan kepada cahaya matahari. Pisang dapat membantu pesakit ini kerana ia mengandungi tryptophan semulajadi yang membaikpulih mud kita.

Ketagihan Rokok & Tembakau:
Pisang dapat membantu perokok yang ingin berhenti merokok. Vitamin B6, B12, potassium dan magnesium yang terdapat dalam pisang, ia dapat membantu tubuh kita dalam membaikpulih kesan nikotin terhadap tubuh.

Stres:
Potassium merupakan bahan mineral vital, yang membantu menormalkan degupan jantung, menghantar oksigen kepada otak dan mengimbangi kandungan air dalam tubuh. Bila kita stres, kadar metabolisma kita naik, menyebabkan kadar potassium menurun. Keadaan ini dapat diimbangi semula dengan bantuan snek pisang yang tinggi potassium.

Strok:
Mengikut kajian dalam buku ‘The New England Journal of Medicine‘, mengambil pisang sebagai diet harian mampu mengurangkan risiko kematian akibat strok sebanyak 40%!

Lain-lain Penyakit Kulit:
Pengamal perubatan semulajadi (alternatif) berpendapat, untuk menghilangkan pelbagai masalah kulit, termasuk jerawat, kudis, parut, kurap, dan sebagainya, ambil sekeping kulit pisang, tampalkan sebelah dalam kulit pisang itu pada tempat yang ingin dirawat dengan menggunakan plaster luka biasa atau pun plaster bedah.
Jadi, pisang memang merupakan ubat semulajadi kepada banyak penyakit. Jika dibandingkan dengan epal, pisang mempunyai 4 kali ganda kandungan protin, 2 kali karbohidrat, 3 kali fosforus, 5 kali vitamin A dan zat besi, dan 2 kali vitamin dan mineral lain. Ia juga kaya dengan potassium dan merupakan salah satu makanan terbaik yang mudah didapati.

Jadi mungkin inilah masa untuk berubah kepada kata yang biasa disebut-sebut, “Sebiji pisang sehari dapat menjauhkan doktor!”

PS: Kesimpulannya, pisanglah adalah penyebab utama kenapa monyet-monyet di hutan selalu sihat dan bahagia setiap masa dan ketika! Satu lagi; ingin kilatkan kasut?? Ambil bahagian dalam kulit pisang, sapukan secara terus kepada kasut anda, kemudian kilatkan dengan kain kering. Menakjubkan!

tips ini dikebas dr Soleh.net

Tuesday, June 1, 2010

Real Mou-rid

0 komeng
Jose Real Mou-Rid

Biodata :
Name sebenar : José Mário dos Santos Félix Mourinho
Tarikh lahir : 26 January 1963 (1963-01-26) (age 47)
Tempat lahir : Setubal, Portugal


[2000-2001] Benfica
[2001-2002] Uniao de Leiria
[2002-2004] Porto
[2004-2007] Chelsea
[2008-2010] Inter Milan
[2010-????] Real Madrid

Piala :
Portugal Porto (2002–2004)
England Chelsea (2004–2007)
Italy Internazionale (2008–2010)

Seperti mana yang semua tahu Real Madrid
merupakan kelab terfemes di dunia.
Kebanyakan pemain2 ternama pernah bermain di kelab ini.
Tp dalam 2 musim ini kelab ni xmenang apa2 piala.
Apa yang aku tgk Real mempunyai striker yang mantap
cume defend je kurang. Senang sgt dibolos.
Kebiasaannya Mourinho bermain strategi bertahan
dan melakukan counter-attack.
Strategi ini berjaya merangkul Piala Juara-juara Eropah 2010.
Tp strategi ini sesuai ke dgn Real yang suke dgn taktik serangan?
Ramai yang berpendapat musim depan rentak permainan Real
akan menjadi bosan dgn kehadiran Mourinho.
Tp aku xrase begitu. Dia pasti melakukan yang terbaik
untuk membuktikan dia layak berada di Madrid.

Pemain2 yang dia ingin bawa masuk ke Real :
Douglas Maicon - Inter Milan
Ashley Cole - Chelsea
Frank Lampard - Chelsea
Steven Gerard - Liverpool
Fernando Torres - Liverpool
Wayne Rooney - Manchester United
Nemanja Vidic - Manchester United
Sergio Canales - Racing Santander
Frank Ribery - Bayern Munich
Juan Manuel Vargas - Fiorentina
Angel Di Maria - Benfica
David Silva - Valencia
Eden Hazard - Lille
(mayb dalam 2 3 4 pemain kat atas tu akan masuk Real)

Yang paling aku xsuke dgr bile dia nk amik pair Chelsea
Lampard & Ashley Cole swap dgn Kaka.
Aku suke Kaka nk masuk Chelsea, tp bile dia nk amik
2 tonggak Chelsea xbest la kan.
Lampard bermain baik season 2009/2010 dgn 22 gol liga.
Aku berharap dia akan stay di Stamford Bridge.
Kalu amik Ashley Cole je xpela. Chelsea still ade Zhirkov.
Aku rase tu je info2 yg aku nk bgtau.
EPL byk rumours pasal Liverpool, ManUtd n Arsenal.
Chelsea xbyk sgt rumours nk beli player.
Bosan aku bace team2 lain nye rumours.
Tggu jela Chelsea sign striker terbaik punye.
Adios~

Related Posts with Thumbnails
 

GIRLSPT.COM - Free cursors