Wednesday, March 23, 2011

The Little Pantry


Tarikh : 19 Mac 2011
Tempat : Little Pantry, IOI Mall, Puchong
Masa : 8.00 Malam

Baru ni aku g amik cik miera di Stesen Putra.
Dia naik bas dr Kelantan. Spatutnye dia balik Melaka terus.
Tp tiket ke Melaka dah abis. So dia dtg KL dlu.
Bangun hari sabtu tu dalam tengahari tgk la cermin.
Huh... rambut cam ape je. Xleh rambut camni g jumpe cik miera.
So aku mandi2 dan pergi la cari Kedai Gunting Rambut @ Saloon.
Cari area Puncak Jalil. 1st time gunting rambut kat KL neh.
So bile dah jumpe masuk la kan.

Orang kedai : "Bang nk gunting rambut ke?"
Gue : "Aah. Nak gunting. Berape ye?"
Orang kedai : "Gunting RM15. Nk cuci rambut skali x?"
Gue : "Cuci brape plak?"
Orang kedai : "Cuci rambut RM18. So total skali gunting RM28 la"
Gue : " Err....." sambil cek duit.
Gue : "ATM terdekat kat mane ye?"
Orang kedai : "Nk bayar gune ATM card? Boleh tp kene lebih dlm ?? harga ntah"
dia salah faham plak.
Gue : "Xpelah kak, sy g cucuk duit jap."
Orang kedai : "OK bang."

Aku pun keluar cari ATM. Nasib jumpe 7E area situ.
Pas cucuk duit, fikir balik nk gunting kat situ ke tidak.
Sbb malas nk cari tempat lain, aku masuk balik kedai td.

Aku cuci rambut(RM18) + gunting(RM15) + letak gel(RM3) = RM31

Result dia? cam haram rambut aku jd nye.
Tp time cuci tu best la. Dia urut2 lagi. Pakai syampo sejuk.
Ilang segala kutu2 aku yg dah lame berkampung.

Pas gunting ingat nk g jln2, tp sebab rambut xbape elok sgt.
Aku balik umah dulu. Repair rambut aku skit. Gunting sendiri =..=
Then lepak kat umah sampai aku tertido.
Sedar2 cik miera call ckp dia dah masuk gombak.
Cepat2 aku bersiap dan g amik dia.
Pas amik dia terus bertolak ke IOI Mall.
Brenti kat Petronas Bukit Jalil kejap, isi minyak full tank dan solat.
Dah sampai sane tu, parking dan cari kedai 'Little Pantry'.


Cantik kedai dia :)


;)


ye... aku dah gemuk =..=

Our dessert~ Chocolate Cake

Watermelon Juice & Ice Blended Cappuccino n Mint

Seafood Marinara (makanan yg aku bese mkn kat filipin)

Chicken Chop (nmpak cam ape je dlm gmbar neh)

minum air xabes.. bazir je. :P

So lepas abis makan n snap2 tu bayar la kan.
Kalu dah kedai cam gini for sure mahal. :P
Harga dia :

Chocolate Cake 1 slice : RM6.50
Watermelon Juice : RM9.50
Ice Blended Cappuccino : RM7.50
Chicken Chop : RM16.90
Marinara Spaghetti : RM21.90

Total with service charge n tax : RM69.15

huuuuu terus pokai pastu.
Tp takpela. 1st time kan? :)
Harap pasni dpt makan kat tempat best2 lg.
Then ur turn dear utk belanja b. :P
K itu aje. Salam~


2 komeng:

miera pinky said...

hehe.... ok jer. weekend nie kite mkn pat laen lak ek...

aRief said...

weekend ni awk kene masak utk sy la. :P

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

GIRLSPT.COM - Free cursors